15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü Yalova’da Coşkuyla Kutlandı

Yalova Üniversitesi öğrencileri 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü kapsamında Valilik tarafından düzenlenen programda yer aldı.

15 Temmuz 2016’da, FETÖ/PYD terör örgütünün girişimleri ile gerçekleştirilmek istenen darbe girişimini, halkın korkusuzca geri püskürtmesinin üzerinden tam dört yıl geçti. Çok sayıda vatandaşımızı şehit eden ve çok sayıda insanın yaralanmasına yol açan kanlı girişim, Türkiye’nin dört bir yanından insanların sokaklara dökülmesiyle bir gecede son buldu. Geçen dört yılda darbe girişiminde yaralanan gaziler ve hayatını kaybeden şehitler her yıl 15 Temmuz’da ‘Milli Birlik ve Demokrasi Günü’ adıyla anılmaya devam ediyor.

Yalova Üniversitesi öğrencileri kahramanlık türküleriyle göğüsleri  kabarttı.

Yalova Valiliği’nin organizasyonu ile 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Günü anma programı kapsamında Yalova Kent Meydanı’nda anma programı düzenlendi. Saat 20.00’de başlayan programa Yalova halkının katılımı yoğundu. Programda, Yalova Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nın organizasyonuyla öğrencilerimiz sahne alıp, kahramanlık türküleri söylediler; öğrencilerimizin sahne aldığı esnada TRT Haber televizyonu canlı yayınla öğrencilerimizin konserini tüm Türkiye’ye duyurdu.
Program, canlı yayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasıyla devam etti ve ardından ilimizin tüm camilerinde eş zamanlı salalar okundu. Programın son kısmında halk demokrasi nöbetine başladı,  saat 20.00’de başlayan program,  Sabah Ezanı’ndan önce salaların okunması ile sona erdi.