Aşçılık Programı Öğrencileri Istanbul Culinary Cup 2020”den Ödülle Döndü

Yalova Üniversitesi Yalova Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri,
Aşçılar Derneği tarafından 29 Şubat-1 Mart tarihleri arasında İstanbul Kongre
Merkezi’nde düzenlenen “Istanbul Culinary Cup 2020”de önemli başarılara
imza attı.
 
Istanbul Culinary Cup 2020 organizasyonunda profesyonel şefler, gastronomi
sektörüne yön veren kişiler, öğrenciler, gıda ve mutfak ekipman tedarikçileri bir
araya geldi.
 
Yalova Üniversitesi’ni temsilen Istanbul Culinary Cup 2020’ye Öğr. Gör.
Mehmet Emin Tura liderliğinde katılan Aşçılık Programı öğrencileri,
“Hollandez Soslu Somon Izgara” ve “Sebzeli Mercimek Yatağında Fileto
Levrek” isimli deniz ürünleri tabakları ile iki altın madalya almaya hak
kazandılar. Ayrıca sokak lezzetleri, gurme ve balık kategorilerinde hem bireysel
hem de ekip kategorisinde iki gümüş madalya ve üç bronz madalya ile
ödüllendirildiler.
 
Yarışmanın ardından Aşçılık Programı öğrencileri, Yalova Meslek Yüksekokulu
Müdürü Prof. Dr. Derya Güroy’u ziyaret ederek madalyalarını takdim etti. Otel,
Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Yasin Özaslan ve bölüm
öğretim elemanlarının da hazır bulunduğu ziyaret esnasında, öğrencilere
tebriklerini ileten Prof. Dr. Derya Güroy, üniversite öğrencilerinin başarıları ile
mutlu olduklarını ve gururlandıklarını ifade ederek, gayretli çalışmalarının
devamına yönelik iyi dileklerini ile desteklerini iletti.