Çınarcık Meslek Yüksekokulu’nda Koronavirüs Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyayı tedirgin eden Corona Virüsü (Covid-19) hakkında Çınarcık Meslek Yüksekokulu’nda çalışanlar ve öğrenciler için bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Program kapsamında Çınarcık İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden Dr. Tuğba SATILMIŞ, virüsün ortaya çıkışı, bulaşma yolları, korunma yöntemleri ve mevcut durum hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Virüsten Korunmak için Alınacak Tedbirler

Virüsten korunmak için neler yapılması gerektiği konusu üzerinde özellikle duran Dr. Satılmış: “Virüsün yayılmasını önlemek için uygulanacak genel ve basit önlemlerin başında el hijyenine çok dikkat edilmesi gerekmektedir. Eller en az 20-30 saniye boyunca sabun ve suyla yıkanmalı, sabun ve su yoksa alkol bazlı el dezenfektanı ve en az %60 alkollü kolonya kullanılmalıdır. Eller yıkanmadan asla gözlere, buruna ve ağıza dokunulmamalıdır. Hastalar kalabalık ortamda bulunmamalı, kalabalık ortamda bulunmaları gerekiyorsa basit cerrahi maske kullanmalıdır. Solunum yolu hastalığı belirtileri (öksürük, hapşırık, nefes darlığı vb.) olan hastalarla maskesiz yakın temastan kaçınılmalıdır. Öksürürken ve hapşırırken ağız ve burun mendille kapatılmalı, ardından mendil çöp kutusuna atılarak eller yıkanmalı, mendil yoksa ağız ve burun dirseğin ön yüzüyle kapatılmalıdır. Hasta kişilerin kişisel eşyaları ortak kullanılmamalıdır.” dedi.

Ülkemiz Alınan Tedbirler Sayesinde Süreci Daha İyi Yönetiyor

Dr. Satılmış, tüm dünyada hızla yayılan koronavirüsün, alınan tedbirler sayesinde ülkemizde nispeten daha geç görüldüğünü, bu durumun ise özellikle sağlık sektörüne zaman kazandırdığını ve önlemlerin artırılması açısından bunun çok değerli olduğunu söyledi.

Çınarcık Meslek Yüksekokulu çalışanları ve öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği bilgilendirme toplantısı, soru-cevap kısmının ardından sona erdi.