1- El hijyenine önem verilmeli, eller en az 20 saniye boyunca sabun ve suyla yıkanmalı, sabun ve suyun olmadığı durumlarda alkol içerikli el antiseptiği kullanılmalıdır. 

2- Öksürme veya hapşırma sırasında ağız ve burun tek kullanımlık mendille kapatılmalı, mendil     yoksa dirseğin iç kısmı kullanılmalıdır.

3- Tokalaşma ve sarılma gibi yakın temaslardan kaçınılmalıdır.

4- Olabildiğince kalabalık ortamlardan uzak durulmalıdır.

5- Kirli ellerle ağız, burun ve gözlere dokunulmamalıdır.

6- Kapalı alanlar sık sık havalandırılmalıdır. 

7- Bağışıklık sistemini güçlendirmek için dengeli ve sağlıklı beslenilmeli, Gıdalar tüketilmeden önce iyice yıkanmalıdır.

8- Son 14 gün içerisinde enfeksiyon görülen ülkelerin birinden gelinmiş ise cerrahi maske takarak en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır. 

9- Öksürük ve ateşi olan personelimiz, nefes almakta da problem yaşıyor ise, cerrahi maske takarak en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalıdır.

10- Evde izolasyon önerilen bir kişiyle aynı odada bulunuluyorsa, mutlaka maske takılmalıdır.

11- Gereksiz ziyaretlerden kaçınılmalı ve ziyaretçi kabul edilmemelidir.

12- Mümkünse müstakil odalarda çalışılmalıdır.

13- Çalışma ofisleri sık sık havalandırılmalıdır.

14- Ortak alanların kullanılması durumunda tıbbı maske takılmalıdır.

15- Mümkünse ayrı tuvalet ve banyo kullanılmalı, ayrı tuvalet ve banyo olmaması durumunda bu alanlara girişte maske takılmalı, bu alanlar her kullanım sonrası temiz bırakılmalıdır.

16- Tabak, bardak, havlu gibi özel eşyaları ortak kullanılmamalıdır.

 

Etiket: Koronavirüsle Mücadelede Personelimizin Dikkat Etmesi Gerekli Hususlar;