Kurumsal Dış Değerlendirme Takımı, Yalova Üniversitemiz’de İncelemelerde Bulundu.

Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından görevlendirilen Değerlendirme Takımı, 17-18-19 Haziran 2019 tarihlerinde, Kurumsal Dış Değerlendirme Programı kapsamında, Yalova Üniversitesi saha ziyaretini gerçekleştirdi.

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak (Başkan), Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Arıcı, Yozgat Bozok Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Akdeniz, Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hacı Mehmet Günay, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Strateji Geliştirme Daire Başkanı Arzu Alkanat ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğrencisi Osman Türkyılmaz’dan oluşan Değerlendirme Takımı, Yalova Üniversitesi’nin kalite güvence, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve yönetim sistemi süreçlerini değerlendirdi.

Değerlendirme Takımı, 17.06.2019 Pazartesi günü öğle öncesi sırası ile Rektörümüz Prof. Dr. Suat CEBECİ, Yalova Üniversitemiz Kalite Komisyonu üyeleri, Yalova Üniversitemiz Senato ve Yönetim Kurulu üyeleri ile görüştü. Öğle sonrası İktisadi İdari Bilimler Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi’ne eş zamanlı ziyarette bulunan Değerlendirme Takımı, sırası ile Dekan ve Dekan Yardımcıları, Fakülte Öğretim Üyesi grubu ve Fakülte Öğrenci grubu ile görüşmelerde bulundu. Günün son görüşmesi geniş katılımlı olmak üzere, Üniversitemiz Dış Paydaşları ile gerçekleştirildi.

18.06.2019 Salı günü öğle öncesi, Yalova Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu ve Yalova Meslek Yüksekokulunu eş zamanlı olarak ziyaret eden Değerlendirme Takımı, sırası ile Yüksekokul Müdür ve Müdür Yardımcıları, Yüksekokul Öğretim Üyesi Grubu ve Yüksekokul Öğrenci Grubu ile görüşmelerde bulundu. Öğle sonrası ise sıra ile Yalova Üniversitemiz Daire Başkanları ve İdari Birim Yöneticileri, İdari Birim personel grubu ve Yalova Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Merkezleri Yöneticileri ile görüşme gerçekleştirildi.

Değerlendirme Takımı, 19.06.2019 Çarşamba günü, Senato ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Kalite Komisyonu Üyeleri, Fakültelerimizin Bölüm Başkanları, Daire Başkanları, İdari Birim Yöneticileri, Şube Müdürleri, Fakülte, Enstitü ve Yüksekokul Sekreterleri’nin katıldığı “Çıkış Bildirimi” toplantısını gerçekleştirdi. Değerlendirme Takımı Başkanı Prof. Dr. Mahmut Ak, değerlendirme sonucu elde edilen bulguları, Yalova Üniversitemiz’in güçlü yönleri ve gelişime açık yönleri başlıkları ile açıkladı.