Rektör Vekili Prof.Dr. Rafet Bozdoğan'ın Basın Açıklaması

BASIN AÇIKLAMASI

Yalova Üniversitesi Rektörlüğüne vekâleten atanmamdan sonra bazı sosyal medyada hakkımda aslı ve menendi olmayan yalan haberler dolaşmaktadır.

Bunlar;

1) 2010 yılında adıma sahte bir facebook hesabı açılarak; aslı olmayan yalan yanlış haberler, alıntılar ve paylaşımlar yapılmıştır. Söz konusu facebook hesabının Tarafıma ait olmadığı ve yazılan ve aktarılanların benim tarafımdan yapılmadığı 19.04.2017 tarihli basın açıklaması ile kamuoyuna duyurulmuş ve bu facebook sayfasının açanlar hakkında da T.C. Cumhuriyet Savcılığı nezdinde suç duyurusunda bulunulmuştur.

2) 20.04.2014 tarihinde çeşitli sosyal medyada yukarıdaki konu tekrar incelenerek, Ömer TURAN isimli şahsın sosyal medya hesabından alıntı yapılarak Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip ERDOĞAN’a hakaret ettiği şeklinde haberler yapılmıştır. Söz konusu bu haberler asılsız, yalan ve iftiradır. Meslek hayatımda ve hiçbir zaman Sayın ERDOĞAN’a hakaret içeren beyanım olmamıştır.

Bu tür mesnetsiz ve isnadı olmayan haberleri yalanlayarak, Şahsım ve Üniversitem adına kınıyorum.

Kamuoyuna duyurulur.

Saygılarımla.