Sıfır Atık Projesi Bilinçlendirme Toplantısı Gerçekleşti

Yalova Üniversitesi Sıfır Atık Birimi, Rektörlük binasındaki idari personele yönelik bilinçlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Polimer Mühendisliği Öğretim Üyesi ve Sıfır Atık Birimi Danışmanı Dr. Aylin Karahan Toprakçı, Sıfır Atık Projesi kapsamında bir sunum gerçekleştirdi. Sıfır Atık Projesi'nin nasıl başladığını anlatarak sözlerine başlayan Dr. Öğr. Üyesi Toprakçı, "Sıfır Atık Projesi, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ım eşi Sayın Emine Erdoğan tarafından başlatılan bir projedir. Bu açıdan bir kadın peojesi olması da ayrıca önem taşımaktadır. Çünkü kadınlarda oluşturulan farkındalık daha etkili oluyor" diye konuştu.

Tehlikeli ve Tehlikesiz Atıklar
Sıfır Atık Projesi'ni, 'milli bir proje' ve seferberlik olarak tanımlayan Dr. Öğr. Üyesi Toprakçı, geri dönüşüm hatları hakkında bilgi verdi. Atıkların kategorize edildiğini söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Toprakçı, bunları tehlikeli ve tehlikesiz atıklar olarak ayırdıklarını söyledi. Bunun yanısıra her bir atığı ifade etmek için farklı renk skalaları olduğunu da belirten Toprakçı, bu konuda hassasiyet gösterilmesi gerektiğini vurguladı.