Üniversitemiz Prof. Dr. Hüseyin Hatemi’yi Konuk Etti

Yalova Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde Hukuk Kulübü öğrencileri tarafından gerçekleştirilen Genç Hukukçulara Tavsiyeler konulu söyleşiye duayen hukukçu Prof. Dr. Hüseyin Hatemi konuk olarak katıldı.

Yalova Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde Hukuk Kulübü öğrencileri tarafından Genç Hukukçulara Tavsiyeler isimli söyleşi düzenlendi.  Duayen hukukçu Prof.Dr. Hüseyin Hatemi’nin konuk olarak katıldığı söyleşiye ayrıca Hukuk Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Fethi Güngör, Dekan Yardımcısı Dr.Öğr. Üyesi Uğur Bekir Dilek, birçok öğretim üyesi ve öğrenciler de büyük ilgi gösterdi.

“En önemli şey sevgidir”

Konuşmasına, öğrencilik yıllarında yazdığı bir şiirle başlayan Hatemi, hukuk alanında ilerlemek isteyen öğrencilere çok önemli tavsiyelerde bulundu. Hukukun sadece müspet bir ilim değil teknik boyutu da olan bir ilim olduğunu dile getiren duayen isim, asıl kanunları koyanın bizleri ve her şeyi yaratan Allah olduğunu bizlerin de cüzi irademizle bu kanunların içerisinde teknik ilerleme göstermemiz gerektiğinin altını çizdi. Hatemi: “Allah insanı halife olarak yarattı, halife var olan kanunu uygulayandır. En önemli şey sevgidir ve sevgisi olmayan bir toplum her zaman dehşete düşer. Başta Yüce Yaratanı sonrasında da insanları sevmeliyiz. Hukuk kanunları ezberle öğrenilebilir; ancak bunun uygulama tekniği çok önemlidir. Eğer yanlış uygulamalar yapılırsa zulüm meydana gelir. Bu zulmü ortadan kaldırmak için sevgiyle hareket edip adalet duygusunu taşımalıyız. Örneğin Avrupa sistemi kesik bir ağaç gibi kökleri kurumuş haldedir. Sizler bu mesleği insanları kandırmak için değil, onlara adalet dağıtmak için seçin.” ifadelerini kullandı. Yalova Üniversitesi’nde gittiği çoğu üniversiteden daha güzel bir dinleyici kitlesi gördüğünü dile getiren Hatemi, konuşmasını dinleyen herkese teşekkür ederek tamamladı.

Etkinliğin sonunda Hukuk Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Fethi Güngör tarafından Prof. Dr. Hüseyin Hatemi’ye bir plaket ve adına dikilen fidanların belgesi takdim edildi. Yaklaşık iki saat süren etkinlikte Hatemi, fotoğraf çektirmek ve kitap imzalatmak isteyen dinleyicileri kırmadı. Ünlü hukukçu alkışlarla salondan uğurlandı.