Üniversitemiz Study in Turkey YÖK Sanal Fuarı'nda yerini aldı

Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK), Covid-19 salgının yükseköğretim kurumları üzerindeki etkisini azaltmak ve üniversitelerimizi yurt dışında dijital ortamda tanıtmak amacıyla bu yıl ilkini düzenlediği 'Study in Turkey YÖK Sanal Fuarı 2020' 20-22 Temmuz 2020 tarihleri arasında Türkiye saatiyle 08.00- 20.00 saatleri arasında ‘http://virtualfair-yok.gov.tr’ web adresi üzerinden gerçekleştirildi. Çevrimiçi fuar ile 182 ülkeden 180 bine yakın uluslararası öğrencinin eğitim aldığı Türk yükseköğretim sistemimize daha çok uluslararası öğrenci dahil edebilmek için yabancı ülkelerdeki öğrencilere önemli bir tanıtım fırsatı sunuldu.

Sanal fuarda uluslararası öğrencileri selamlayan video konuşmasında Rektörümüz Prof. Dr. Suat CEBECİ, ülkemizde eğitim görmek isteyen gençleri üniversitemizde eğitim almaya davet etti. Rektör CEBECİ mesajında ''  Yalova Üniversitesi; deneyimli akademik ve idari kadrosu, ulusal ve uluslararası işbirlikleri, coğrafi avantajları, dinamik ve katılımcı yapısıyla teknoloji odaklı bir üniversite olarak ilerlemektedir. Huzurlu ve kaliteli bir eğitim almak isteyen ülkesine ve insanlığa değer katmak isteyen öğrencilerimizi üniversitemize bekliyoruz'' ifadelerini kullandı.

Yükseköğrenim çağındaki gençlerin sanal ortamda 190 üniversite ile buluştuğu organizasyona; Fen Bilimleri Enstitü Müdürü Doç. Dr. Sunay TÜRKDOĞAN Koordinatörlüğünde, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Rasim ÇETİK, Dış İlişkiler Koordinatörlüğü Personelleri Öğr. Gör. Nejla TÜRKDOĞAN ve Ömer KARA'nın temsili ile katılım sağlandı. Zengin içeriklerle katılımın sağlandığı fuarda, öğrencilerin sistem üzerinden sorduğu sorular anında cevaplandırıldı. Adaylar, sanal fuarda üniversitemizin bölümleri, yurt imkanları, yerleşkelerimiz ve şehrimiz hakkında bilgilendirildi.

Sanal fuarda, üniversitelere ait stantların yanı sıra, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Türkiye Maarif Vakfı, Yunus Emre Enstitüsü ve Ulusal Ajans gibi Türk yükseköğretim sisteminin uluslararasılaşmasına katkı sağlayan paydaş kuruluşlara ait stantlar da yer aldı.