Üniversitemizde "Yarına Hazır Olmak, Gelecek ve Kariyer Üzerine" Konulu Panel Gerçekleştirildi

Kariyerinde Yarına Hazır Ol!

Yalova Üniversitesi Denetim Kulübü tarafından 4 Kasım 2019 tarihinde gerçekleştirilen açılış paneli, alanında yetkin birçok konuşmacıya ev sahipliği yaptı. ‘Yarına Hazır Olmak, Gelecek ve Kariyer Üzerine‘ konulu panelde bilgilendirici ve keyifli anlar yaşandı. Konuşmacılar henüz kariyer yolculuğunun başında olan gençlere kariyer planlamasında dikkate alabilecekleri faydalı bilgiler verdiler.

Yalova Üniversitesi Denetim Kulübü 4 Kasım 2019 tarihinde açılış paneli gerçekleştirdi. Panele TİDE (Türkiye İç Denetim Enstitüsü) Kurucu ve Onursal Başkanı Ali Kamil UZUN, TİDE Yönetim Kurulu Üyesi ve Uğur Okulları İç Denetim Müdürü Ethem YENİGÜN, Coaching and Leading Academy Yönetici ve Performans Koçu Eğitmen ve Mentor Koçu Nuray TAMER ve Matematik Mühendisi Meral ASLAN katıldı. Ali Kamil UZUN modaretörlüğünde gerçekleştirilen panelde konuşmacılar hem kendi hayatlarından hem de iş hayatlarından örnekler vererek, tecrübelerini dinleyicilerle paylaştılar. Panele Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, Yalova Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, Yalova Bağımsız Denetçiler Derneği Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ile birçok öğrenci katıldı.

“Benim özgeçmişim sizin öz geleceğinizdir”

‘Yarına Hazır Olmak, Gelecek ve Kariyer Üzerine‘ konulu olan panelde kendi hayatından örneklere yer veren TİDE Kurucu ve Onursal Başkanı Ali Kamil UZUN; “Benim özgeçmişim sizin öz geleceğinizdir” sözü ile başladı. Kişinin okumaya daha sonra kendini dinleyip geliştirmesine, sosyal ağlarını oluşturmasına ve kişinin kendisini tanımasına özen göstermesi gerektiğini vurguladı.

“Yaşanan zorluklar iyi günlere işaret eder”

Kariyer yolculuğunun 5-6’lı yaşlarda anaokuluna başlandığı andan itibaren başladığını vurgulayan Matematik Mühendisi Meral ASLAN, gitmek istenilen yeri, hedefi iyi seçmekle birlikte elde edilmek istenen hedefin zorluklarının ise iyi günlere işaret ettiğini belirtti. Hayatta yapılanların her zaman iyi sonuçlar vermediğini dile getiren TİDE Yönetim Kurulu Üyesi ve Uğur Okulları İç Denetim Müdürü Ethem YENİGÜN ise zamanı gelince bu taşların yerine oturup iyi şeylere yol açacağını fakat istenmeyen bir işte uzun yıllar çalışmanın ilk başta kişinin kendisine daha sonra ise çalıştığı kuruma zarar vereceğine dikkat çekti.

“İletişim kanalları ve network oluşturulmalı”

İletişim kanalları ve network oluşturmanın önemini belirten Coaching and Leading Academy Yönetici ve Performans Koçu Eğitmen ve Mentor Koçu Nuray TAMER, kişinin kendisini ifade etmesinin, dış görünüşün, insanları tanımanın ve tanınabilir olmanın gerekliliğine vurgu yaparak kariyer yolunda bu hususlarda gayret gösterilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Program sonunda emeği geçen Prof. Dr. Murat AZALTUN ve diğer hocalara teşekkürün ardından sürpriz bir çekiliş yapılarak on beş kişiye Nuray TAMER ile Ali Kemal Uzun’un Mentor Koçluğu yapacağı açıklandı.