Üniversitemizden AKKİM’e Teknik Gezi Düzenlendi

Yalova Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörlüğü ve Yalova Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü koordinasyonunda Ak-Kim Kimya ve Sanayi Ticaret AŞ’ye teknik gezi düzenlendi.

Her yıl 22-26 Ekim tarihleri arasında kutlanan ''Ürün Güvenliği'' haftası kapsamında gerçekleştirilen etkinliğe üniversitemiz mühendislik fakültesi öğrencilerinden 20 kişilik bir grup ve Polimer Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Atilla Taşdelen katıldı.

Piyasa Gözetim ve Denetimi Anlatıldı

Ürün güvenliğine ilişkin farkındalığın arttırılması amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte; Mühendis ve Sanayi Ürünleri Denetçisi Atilla Yegin “Piyasa Gözetimi ve Denetimi ve Tüp Takip Sistemi” konulu bir sunum gerçekleştirerek mühendislik fakültesi öğrencilerimizi ve Akkim çalışanlarını bilgilendirdi. Sunumda Yalova İl ve Teknoloji Müdürlüğünün görev alanlarından birinin de sanayi ürünlerine yönelik Piyasa Gözetimi ve Denetimi (PGD)” faaliyetleri yürütmek olduğu ifade edildi.  PGD faaliyetlerinin, ürünlerin piyasaya arzı veya dağıtımı aşamasında, ürün piyasada veya kullanımda iken; ilgili teknik düzenlemeye uygun olarak üretilip üretilmediğini, güvenli olup olmadığını denetlemek, güvenli olmayan ürünlerin güvenli hale getirilmesini temin etmek amacıyla gerçekleştirilen her türlü faaliyeti kapsadığı belirtildi.