Yalova 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde Demokrasi Nöbeti Tuttu

Yalova Valiliği’nin, 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi’nin üçüncü yıl dönümü münasebetiyle düzenlediği “Demokrasi Nöbeti” il genelindeki tüm kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum temsilcilerini bir araya getirdi. Yalova Valisi Muammer Erol, Garnizon Komutanı Tuğamiral Ayhan Gedik, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban ve Yalova Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci’nin katılımları ile gerçekleşen Demokrasi Nöbeti’nde, il protokolü de yer aldı.

Yalova halkının da büyük ilgisi ile gerçekleşen Demokrasi Nöbeti, 17 Ağustos 1999 Depremi’nde hayatını kaybedenlerin anısını yaşatan “Deprem Anıtı” önünden başlayarak, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’na kadar Mehteran Takımı eşliğinde devam eden yürüyüş ile başladı. Daha sonra ise 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan coşkulu kalabalık, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere Kurtuluş Savaşı’nda, Çanakkale’de, 15 Temmuz’da, vatanın her karışında kutsal topraklarımız adına canlarını seve seve feda eden tüm kahraman şehit ve gazilerimiz için, Saygı Duruşu’nun ardından hep bir ağızdan İstiklal Marşımız’ı seslendirdi.

İl protokolünün ve Yalova halkının duygu dolu anlar yaşadığı Demokrasi Nöbeti, 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi karşısında gösterdikleri kahramanca direniş neticesinde, şehadet mertebesine ulaşan aziz şehitlerimiz anısına Kuran-ı Kerim tilaveti ve Yalova Müftüsü Cevdet Cemal Çıkrık’ın duaları eşliğinde devam etti. Daha sonra ise 15 Temmuz Direnişi’nin üçüncü yılında, Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Buluşması’nda vatandaşlar ile bir araya gelen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması, Yalovalılar ile buluşturuldu. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının tamamlanmasının ardından ise Yalova ilimiz genelinde düzenlenen “15 Temmuz Direnişi” konulu şiir yarışmasında dereceye giren ilkokul ve lise öğrencilerine ödülleri takdim edildi. Daha sonra söz alan Yalova Valisi Muammer Erol ise, halkımızın 15 Temmuz 2016 gecesinde, bir kahramanlık destanı yazdığını ifade etti.

Demokrasi Nöbeti’nin son bölümünde Yalova Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na bağlı Müzik Kulübü Öğrencilerimiz, 15 Temmuz Direnişi anısına seslendirdikleri kahramanlık türküleri ile Yalovalılar’a duygu dolu anlar yaşattı. 15 Temmuz 2016 tarihindeki hain darbe girişiminde, birlik ve beraberliğimizin sembolü olan selaların, Ülkemiz genelindeki 90 bin camide eş zamanlı olarak tekrar okunması ile beraber Demokrasi Nöbeti sona erdi.