Yalova Üniversitemiz Yeni Akademik Yıla Muhteşem Bir Giriş Yaptı

İstihdam Garantili Altınova Meslek Yüksekokulu Hizmete Girdi

Yalova Üniversitemizin 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı akademik açılış töreni, Türkiye Cumhuriyeti 65. dönem Başbakanı ve 28. dönem Meclis Başkanı Binali Yıldırım’ın katılımıyla düzenlendi. Üniversitemizin akademik açılış töreni öncesinde, Altınova Meslek Yüksekokulu’nun açılışı gerçekleştirildi. Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü’nün de içerisinde bulunduğu dört yeni bölümü kapsayan yüksekokulun açılışını Sayın Binali Yıldırım yaptı.

Yalova Üniversitesi’nden Binali Yıldırıma Fahri Doktora

Altınova Meslek Yüksekokulu’nun açılışını takiben, Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde düzenlenen Yalova Üniversitesi 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı akademik açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Rektörümüz Prof. Dr. Suat Cebeci’nin açılış konuşmasını yaptığı tören, Eski Başbakan Binali Yıldırım’a Fahri Doktora unvanının sunulması ve Yıldırım’ın açılış dersini vermesiyle devam etti.

Törene Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova Milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş, Meliha Akyol, Karamürsel Eğitim Merkezi ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, Yalova Belediye Başkan Vekili Adil Ürekli, Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban, Yalova Baro Başkanı Avukat Fedai Doğruyol, Yalova İlçe Kaymakamları ve Belediye Başkanları, Yalova Üniversitesi akademik personeli ve öğrencileri ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.

Rektör Cebeci, açılış konuşmasına “Ülkemizin birliği bütünlüğü ve güvenliği için yurt içinde ve sınır ötesinde mücadele eden kahraman silahlı kuvvetlerimize Allah’tan muvaffakiyetler diliyorum. Şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyor Allah’tan rahmet diliyorum; gazilerimize acil şifalar diliyorum. Bütün şehit ve gazi yakınlarımızın acılarını yürekten paylaşıyorum.” sözleriyle başladı. Rektör Cebeci, konuşmasına: “Yalova Üniversitesi, 2008 yılında kurulmuş olup henüz on yılını doldurmuş genç ve zinde bir üniversitedir. Bulunduğu yer itibariyle bilim, kültür ve teknoloji yönünden merkezi konumda olan üniversitemiz bölgenin yükselen değeri olarak geleceğe umutla, güvenle ve heyecanla yürümektedir.” diyerek devam etti. Cebeci, ayrıca üniversite olarak en temel hedefimizin nitelikli ve donanımlı bireyler yetiştirmek, bilimsel araştırmalarla saha imkânlarını buluşturarak bölgesel kalkınmaya, sosyal ve kültürel gelişmeye ve bölgenin rekabet gücüne katkıda bulunacak çalışmalar yapmak, olduğunu belirtti. Yalova Üniversitesi’nin açılışından bu yana edindiği başarı ve gelişmelerin de katılımcılarla paylaşıldığı açılış konuşmasının ardından, Binali Yıldırım’ın özgeçmişi ve Yalova Üniversitesi senato kararı okundu. Sayın Binali Yıldırım’a; ulaştırma, alt yapı, gemi inşaatı ve denizcilik sektörlerinin çeşitli kademelerindeki değerli çalışmaları, sosyal sorumluluk projeleri, toplumu birleştiren kişiliği ve ilkeli duruşuyla Türk siyasetine, halkına ve demokrasisine ve ülkemizin sosyo-ekonomik gelişmesine yaptığı anlamlı katkılardan dolayı ulaştırma mühendisliği alanında Fahri Doktora unvanı verildi.

Fahri Doktorasını kabul eden Yıldırım, Yalova Üniversitesi 2019-2020 Eğitim- Öğretim yılı açılış dersini verdi. Sözlerine yakın zamanda başlatılan Barış Pınarı Harekatı’nın sebepleri ve koşullarından bahsederek başlayan Binali Yıldırım; operasyonun başarıyla, hiçbir sivile zarar vermeden silahlı kuvvetlerimizin 100 yıllık tecrübesiyle tamamlanmış olacağına inandıklarını belirtti. Konuşmasına, Türkiye’de yükseköğretimin gelişim sürecinden bahsederek devam eden Yıldırım daha önce  76 üniversitemiz vardı, şimdi 207 üniversite var. 7 milyon 750 bin civarında üniversite öğrencimiz var. Dünyadaki birleşmiş milletler üyesi 194 ülkenin 143‘ünün nüfusundan daha fazla üniversite öğrencimiz var.” dedi. Üniversitelerin amacının sadece gençleri geleceğe hazırlamak değil, ülkemizin vizyonunu geliştirecek büyük projelere öncülük etmek olduğunun altını çizen Yıldırım, üniversitenin evrensel ve küresel düşünmeyi öğreten bir yer olduğunu belirtti. Öğrencilere üniversite yıllarının değerini bilmelerini de öğütleyen Yıldırım, yenilikçi teknolojilerin artık bir uzmanlık alanı olmaktan çıktığını, yapay zekâ, kodlama, sanal gerçeklik gibi konuların gelecek yirmi yıl içerisinde doğacak yeni mesleklerin temelleri olduğunu vurguladı. Yıldırım, ayrıca bu tip bilgi ve bilişim teknolojilerinin yalnızca hayatımızı kolaylaştırmakla kalmadığını ve mukayeseli üstünlüğümüzü arttıracak gelişmelerin de öncüsü olduğunu belirtti. Türkiye’nin kara, deniz ve hava ulaşımında aldığı yolu ve gelişmeleri anlatarak devam eden Yıldırım, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi muasır medeniyetler yönündeki yürüyüşümüzün engellenemeyeceğini ifade etti. Yıldırım konuşmasını, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci ve senato üyelerine teşekkür ederek ve yeni öğretim yılının üniversitemize, öğrencilere ve akademisyenlere hayırlı olmasını dileyerek tamamladı.

Yalova Üniversitesi 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı akademik açılış töreni, Rektör Cebeci ve Yalova Valisi Muammer Erol tarafından Binali Yıldırım’a hediyelerinin takdim edilmesiyle birlikte tamamlandı. Tören sonrasında Üniversitemizi ziyaret eden Binali Yıldırım, üniversite yerleşkemizin son durumu ve gelişim süreci hakkında Rektörümüz Prof. Dr. Suat Cebeci’den bilgi aldı. Yalova Üniversitesi’nin eşsiz konumu ve sahip olduğu potansiyel ile gelişim sürecinin ivme kazanacağına inandıklarını ifade eden Yıldırım, üniversitemize her konuda destek olmak adına ellerinden gelen çabayı sarf edeceklerini ifade etti. Binali Yıldırım iyi dileklerini yazarak üniversitemiz şeref defterini imzaladı.