Yalova Üniversitesi Uluslararası Öğrencilerine Hoş Geldin Dedi

Üniversitemiz bünyesinde uluslararası öğrenciler için oryantasyon programı düzenlendi.

Yalova Üniversitesi Rektörlüğü uhdesinde Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü tarafından organize edilen oryantasyon programı 15 Temmuz Konferans Salonu’nda düzenlendi. Programa Rektörümüz Prof. Dr. Suat Cebeci, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Öksüz ve Prof. Dr. Derya Güroy’un yanı sıra 200’e yakın uluslararası öğrenci katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından çekimleri üniversitemizde yapılan ve TRT’de yayınlanan Gönüllü Elçiler isimli kısa program ve Yalova’yı tanıtan video gösterimleri sunuldu.

Kendinizi Evinizde Gibi Hissedin

Programın açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Rektör Prof. Dr. Suat Cebeci yaptığı konuşmada, yabancı öğrencilere “Burayı eviniz gibi hissetmenizi istiyorum. Ülkemizi, Yalova’yı ve üniversitemizi seveceğinizden eminim.” dedi. Yalova Üniversitesi’ne kayıt olan yabancı öğrencilerin yalnızca öğrenci değil, aynı zamanda uluslararası gönüllü elçiler olduğunu belirten Rektör Cebeci, öğrencilerin burada aldıkları eğitimle samimi ve sıcak kültürel bağların gelişmesinde aracı olacaklarına inandığını ifade etti.

Çıkarların tartışmaları tetiklediği zamanımızda insani değerlere olan ihtiyacın büyüklüğünün altını çizen Cebeci: “Barış ve mutluluk içerisinde birlikte yaşamamızı sağlayacak şeyler, çıkarların ikinci plana ittiği bu insani değerlerdir. Burada geçirdiğiniz zamanda hedefiniz eğitim almak olduğu kadar bu insani değerlere katkı sağlamak da olmalıdır” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Suat Cebeci; uluslararası öğrencilerin üniversitemize ve ülkemize olan ilgisinin her yıl katlanarak artmakta olmasının kendilerini çok memnun ettiğini ifade ederek, öğrencilerin üniversitemizin tüm imkânlarından en iyi şekilde yararlanabilmeleri için tüm akademik ve idari kadrolarımızla uluslararası öğrencilerin yanlarında olacaklarının sözünü verdi. Rektör Cebeci, başarılı ve mutlu bir eğitim-öğretim yılı dileyerek konuşmasını tamamladı.

Rektör Prof. Dr. Suat Cebeci’nin ardından Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Öksüz ve Prof. Dr. Derya Güroy da birer sunum yaptılar.

Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Öksüz sunumunda Yalova şehrini tanıtarak Yalova’da bilinmesi gereken başlıca kurum ve kuruluşları anlattı. Yalova Üniversitesi’nin akademik yapılanması ve yöneticileri hakkında da uluslararası öğrencileri bilgilendiren Prof. Dr. Öksüz, Dış İlişkiler ofislerini ve çalışanlarını tanıttı. Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Öksüz üniversitemizin kütüphane imkânlarından bahsederek sunumunu tamamladı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Derya Güroy da sunumunda Yalova Üniversitesi bünyesinde Uluslararası Öğrenci Kulübü kurulduğunu ifade ederek, tüm uluslararası öğrencilerle yakın ilişki içinde olacaklarını ve öğrencilerin geldiği ülkelerin ulusal günlerinde üniversitemizde etkinlikler düzenleyeceklerini belirtti. Prof. Dr. Güroy ülkemizdeki uluslararası öğrenci sayılarına ilişkin veriler paylaştı. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın “Study in Turkey” projesi hakkında da bilgiler veren Prof. Dr. Güroy, Yalova Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nın öğrencilere yönelik hizmetlerini anlatarak sözlerini tamamladı.

Yalova Üniversitesi Uluslararası Öğrenciler Oryantasyon programı soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.