Yalova Üniversitesi'nde İstişare ve Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Yalova Üniversitesi'nde son iki yılda hayata geçirilen atılımları değerlendirmek ve yeni projeler hakkında istişarede bulunmak üzere İstişare ve Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Yalova Üniversitesi Rektörlük binasında düzenlenen İstişare ve Değerlendirme Toplantısı Yalova Valisi Muammer Erol, AK Parti Yalova Milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş ve Meliha Akyol, Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, Ak Parti İl Başkanı Muğlim Bağatar, MHP İl Başkanı Necati Vural ve Altınova Tavşanlı Belediye Başkanı Mücahit Kaçar'ın katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda ayrıca Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Orhan Torkul, Prof. Dr. Fikret Yüksel, Prof. Dr. F. Jülide Hızal Yücesoy da hazır bulundu.

Yalova Üniversitesi'nde özellikle son iki yılda hayata geçirilen Merkez Yerleşkesi peyzaj ve çevre düzenlemesi, yeni giriş kapısı, İslami İlimler Fakültesi, Öğrenci Yaşam Merkezi, Spor Merkezi ile yeni kurulan Sağlık Bilimleri Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Altınova Meslek Yüksekokulu ve yeni açılan bölümler hakkında katılımcılara bilgilendirmelerde bulunuldu. Son yıllardaki öğrenci ve personel sayılarına ilişkin verilerin de paylaşıldığı toplantıda, Yalova Üniversitesi'nin uluslararası değerlendirmelere göre yükselen sıralaması hakkında da bilgi verildi.

Daha sonra ise hayata geçirilmesi planan Tıp Fakültesi Afiliasyonu, Çiftlikköy'deki Etibank arazisinde kurulacak Uluslararası Çok Amaçlı Kongre Merkezi ve Teknokent ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. Yalova Üniversitesi açısından son derece faydalı geçen İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda başta Milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş ve Meliha Akyol olmak üzere şehrin tüm üst düzey yöneticileri takdir ve tebriklerini dile getirerek tüm atılımlarla ilgili olarak desteklerini sürdüreceklerini vurguladılar.