Yalova Üniversitesi’nin Yeni Mensupları Aramıza Hoş Geldiniz

Üniversitemiz %92 Doluluk Oranına Ulaştı

Üniversitemiz 2018 YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) verilerine göre %92 doluluk oranına ulaşarak önemli bir başarıya imza attı. 3052 yeni öğrencinin ailemize katıldığı sonuçlara göre başta Hukuk, İslami İlimler, İletişim Sanatları ve Bilgisayar Mühendisliği gibi bölümler olmak üzere pek çok bölümümüz yoğun ilgi gördü. Böylelikle üniversitemize tahsis edilen kontenjanın %92’si doldu.

Lisans’ta %83, Önlisans’ta %94 Doluluk!

Üniversitemizin lisans düzeyinde açtığı kontenjanın %83’ü öğrencilerimiz tarafından tercih edilirken önlisans düzeyinde açılan kontenjanın ise %94’ü doldu. Toplam kontenjanımızın %8'i ise ek kontenjan döneminde tercih yapacak öğrenci adaylarını bekliyor.

İstanbul ve Bursa’da Tanıtım Fuarlarına Katıldık

Üniversitemiz tanıtım faaliyetleri kapsamında 4-5-6 Ağustos tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde ve 11-12 Ağustos tarihlerinde Bursa Merinos Atatürk Kültür Merkezi’nde tercih fuarlarına katılmıştı. Üniversitemizin çeşitli departmanlarından tanıtım uzmanlarımızın danışmanlık hizmeti verdiği fuarlarda, standlarımız öğrenci adaylarından yoğun ilgi görmüştü.