Hakkımızda

Yalova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Bakanlar Kurulunun;  2006/11486 nolu kararıyla Uludağ Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulmuş,  İngilizce İşletme bölümüyle 2007-2008 öğretim yılında eğitime başlamıştır. Bilahare 2008 yılında kurulan Yalova Üniversitesi’ne bağlanmıştır. Fakültemiz 2019 yılı itibariyle İşletme (İngilizce), İşletme (İngilizce UOLP), İşletme II. Öğretim, İşletme (Türkçe), Uluslararası İlişkiler (İngilizce), Uluslararası İlişkiler II. Öğretim, Sosyal Hizmet, Sosyal Hizmet II. Öğretim, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri II. Öğretim, İktisat, İktisat II. Öğretim, Uluslararası Ticaret ve Finansman ve Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi olmak üzere toplam 7 bölüm ve 13 programa sahiptir.

Fakültemizin amacı; ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan ihtiyacının karşılanmasına katkıda bulunmak amacıyla ülke sorunlarına duyarlı, en az bir yabancı dil bilen, araştırmacı, çağdaş bilgilerle donatılmış, katma değer meydana getiren gençler yetiştirmektir.

Fakültemizin bu hedeflerini gerçekleştirebilmek için seçkin bir akademik ve idari personel kadrosu oluşturma ve fiziki mekân ihtiyaçlarını karşılama yönünde önemli mesafeler almaya devam etmektedir.

Fakültemiz genç bir akademik birim olarak Yüksek Öğrenim Sistemi içinde yerini almış ve görevini yerine getirebilmek için takım ruhuyla, yüksek motivasyon ve heyecanla çalışmalarına devam etmektedir.

Dekanlarımız

Kurucu Dekan Prof. Dr. Adem ÇABUK Mayıs 2007 - Mayıs 2010