Rektörümüzün Yeni Eğitim-Öğretim Yılı Mesajı

Üniversitemizin çok değerli akademik ve idari personeli ve sevgili öğrenciler,

5 Ekim itibariyle başlamış olan 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı’nın bizler, Üniversitemiz ve milletimiz için hayırlı ve başarılı geçmesini diliyorum. Bilindiği üzere bu öğretim yılının güz döneminde virüs salgını sebebiyle derslerin tamamı uzaktan eğitim yoluyla işlenecektir. Bu durum, içinde bulunduğumuz salgın probleminden kaynaklanmakta ve toplum sağlığından sorumlu Bakanlığın öngördüğü tedbirler kapsamında ortaya çıkmıştır. Hep birlikte virüs salgınıyla mücadele ederken bu sorun aşılıncaya kadar eğitim ve öğretimin aksamaması için de elimizden gelenin en iyisini yapmak zorundayız.

Biz Yalova Üniversitesi olarak geçtiğimiz bahar döneminde hem salgınla mücadelede tedbirler uygulama hem de uzaktan eğitim yoluyla eğitim-öğretimi sürdürmede başarılı bir sınav verdik. Bu konuda emeği geçen dikkatli ve özverili çalışmalarıyla sürece katkı sağlayan mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Geçmiş dönemden edindiğimiz tecrübelerle bu dönemi daha başarılı bir şekilde yürüteceğimize inancım tamdır.

Toplum hayatımızda zaman zaman karşılaşmamız muhtemel olan bu olağan dışı durumlarda herkesin çalışmalarını alışılagelmişin dışında daha üst düzey bir duyarlılık ve özveriyle yürütmesi gerektiği açıktır. Bu sebeple eğitim programlarımızı uzaktan eğitimle yürüteceğimiz bu dönemde virüs salgınıyla mücadele kararlılığımızla birlikte eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme çalışmalarımızda da üst düzey bir başarıyı yakalayabilmemiz ümit ve beklentisiyle hepinizin yeni öğretim yılınızı tebrik ediyor sağlık ve esenlikler diliyorum.

Prof. Dr. Suat CEBECİ