%98 İstihdam Oranıyla Dikkat Çeken Bölüm: Polimer Malzeme Mühendisliği

Türkiye’de ilk kez 2009 yılında Yalova Üniversitesinde kurulan Polimer Malzeme Mühendisliği bölümünden mezun olan öğrencilerimizin %98’i gelecek kaygısı yaşamadan, kısa bir süre içerisinde sektörde çalışma imkanı buluyor.

‘Gelişen Plastik Sektörünün Nitelikli Eleman İhtiyacı Karşılanıyor’

Plastik malzemeler, medikal uygulamalar, otomotiv, tekstil, tarım, elektrik-elektronik, inşaat ve ambalaj başta olmak üzere pek çok farklı sektörde kullanılıyor. Sanayideki gelişmelerle birlikte ülkemizin önde gelen sektörlerinden biri haline gelen plastik sektöründe, nitelikli elemana günümüzde her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuluyor.  2021 yılında Türkiye’de 40,3 milyar dolar tutarında plastik üretildi ve bu ürünlerin 7 milyar 141 milyon dolarlık kısmı yurtdışına ihraç edildi. Ülkemiz 2021 yılında plastik sektöründe 3 milyar 768 milyon dolar dış ticaret fazlası verdi.

‘Mezunların %98’i İş İmkanı Buluyor’

Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Polimer Malzeme Mühendisliği bölümümüz toplam 318 mezun verdi. İstihdam oranı %98 olan mezunlarımızın iş bulma süreleri 3-6 ay arasında değişiyor. Polimer Malzeme Mühendisliği mezunlarımızın %40’ı otomotiv, beyaz eşya vb. sektörler için plastik üreten fabrikalarda, %12’si kauçuk sektöründe, %10’u hava, uzay, deniz araçları ve otomotiv gibi sektörler için önemli olan kompozit kimya sanayinde, geriye kalanlar ise çeşitli sektörlerde çalışmaya devam ediyorlar.

Meslek danışmanları tarafından Polimer Malzeme Mühendisliği bölümü günümüzün önemli meslekleri arasında gösteriliyor. Bu yıl yeniden Yalova Üniversitesi bünyesinde öğrenci alacak olan Polimer Malzeme Mühendisliği bölümü, polimer malzemelere ilgi duyan, gelişmeye açık, ülkemize sanayi sektöründe ve/veya akademide kariyer hedefleyen, 2022 LYS’de tercih yapacak yeni öğrencilerini bekliyor.