​AFAD Deprem Simülasyon Tırına Yoğun İlgi

Gerçekçi bir deprem deneyimi yaşatmak amacıyla kampüsümüzde eğitim yapan AFAD Deprem Simülasyon Tırı öğrencilerin dikkatini çekti.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) bünyesinde Türkiye’nin dört bir yanında deprem öncesi, deprem anı ve sonrasında doğru davranış yöntemlerini oluşturmak amacıyla hizmet veren Deprem Simulasyon Tırı, üniversitemiz Afet ve Acil Durum Yönetimi Araştırma ve Uygulama Merkezi organizasyonu ile kampüsümüze de geldi.

Kampüsümüze kurulan simülasyon tırına ilgi yoğun oldu.

Gerçek deprem hareketlerinin taklit edilerek deprem anının yaşatıldığı simülasyona katılan öğrenci ve personellerimiz, "Çök, Kapan ve Tutun" hareketleriyle deprem anında kendini koruma davranışlarını uyguladılar. Simulatif sarsıntı öncesindeki bilgilendirmeler ile ziyaretçilerine deprem öncesinde alınması gereken önlemler ve deprem anı davranışları anlatılırken aynı zamanda acil durumlarda gönüllülüğünün önemi konularında da bilgi verildi.

Öğrenci ve personellerimizin yoğun ilgi gösterdiği Deprem Simulasyon Tırı önümüzdeki günlerde de Yalova’nın farklı noktalarında hizmet vermeye devam edecek.