Çevrim İçi Final Sınavlarının Uygulanmasına İlişkin Yalova Üniversitesi Rektörlüğü Tarafında Genelge Yayınlandı

COVID-19 salgını nedeniyle uzaktan eğitim ile yürütülen 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı final sınavlarının uygulanmasına ilişkin dikkat edilmesi gerekenler Yalova Üniversitesi Rektörlüğü tarafından aşağıdaki şekilde belirlenmiştir.

Buna göre;

1) Sınav sürelerini belirleme yetkisi öğretim elemanlarına aittir.

2) Her öğretim elemanı hazırladığı sınavı ortalama bir öğrencinin cevaplayabileceği makul bir süre belirleyerek öğrencilere önceden duyuracaktır.

3) Sınav sırasında sisteme girişte sıkıntı yaşayacak öğrencilere ayrıca belirlenen sürenin %20’sini geçmemek üzere ek süre verilebilecektir. Sistemi sıkıntısız kullananlar için ek süre verilmeyecektir.

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı final sınavlarında yukarıda belirtilen hususlara göre hareket edilmesi ve sınavların olabildiğince güvenlikli yapılması gerekmektedir.

Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz.

Yalova Üniversitesi Rektörlüğü