Çınarcık Meslek Yüksekokulu Dikey Geçiş Sınavı (Dgs) Tercih Danışmanlığı Rehberlik Ve Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirdi

Yalova Üniversitesi Çınarcık Meslek Yüksekokulu Yönetim ve Organizasyon Bölümü Yerel Yönetimler Programı tarafından bu sene 8’incisi gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Tercih Danışmanlığı Rehberlik ve Bilgilendirme Toplantısı, çevrimiçi olarak öğrencilerin, mezunların ve öğretim elemanlarının katılımıyla yapıldı.

Bir rehberlik hizmeti olarak 8 sene önce geliştirilen ve DGS’nin açıklanması sonrasındaki tercih döneminde sınava girmiş öğrenci ve mezunlara yönelik yapılan danışmanlık programında, bölüm ve üniversite tercihleri ile ilgili olarak bölümün öğretim elemanları tarafından bilgilendirmeler yapılıyor. Aynı zamanda Çınarcık MYO Yerel Yönetimler Programı’ndan mezun olarak önceki senelerde dört yıllık bölümlere dikey geçiş sınavı ile geçiş sağlamış öğrenciler de toplantıya katılarak kendi deneyimlerinden bahsediyor. Böylelikle öğrencilere hem yardımcı olunuyor hem de akran dayanışması gerçekleşiyor.

Çınarcık MYO Yerel Yönetimler Programı’nın sekiz yıldır gerçekleştirmekte olduğu (DGS) Tercih Danışmanlığı Rehberlik ve Bilgilendirme Toplantısı sayesinde her sene Dikey Geçiş Sınavı sonrasında birçok mezununu dört yıllık lisans bölümlerine yerleştirme başarısı gösteriyor.