Çınarcık MYO’da “Tecrübeden Dinliyorum-2” Programı Gerçekleştirildi

Yalova Üniversitesi Çınarcık Meslek Yüksekokulu’nda 2.si organize edilen “Tecrübeden Dinliyorum” etkinliğine katılan Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlık Sekreteri Melahat Karaman, öğrencilere sekreterlik mesleğinin önemini, mesleki gerekliliklerini ve bir sekreterin taşıması gereken özellikleri aktardı.

Yalova Üniversitesi Çınarcık Meslek Yüksekokulu Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölümü tarafından 28 Mart 2022 tarihinde 2.si organize edilen “Tecrübeden Dinliyorum” etkinliğine Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlık Sekreteri Melahat Karaman katılım sağladı. Öğr. Gör. Cahit Kavtelek’in moderatörlüğünde gerçekleşen programda Karaman, Ticaret Meslek Lisesi Büro Yönetimi Bölümü mezunu olduğunu ve ayrıca Celal Bayar Üniversitesi Ahmetli Meslek Yüksekokulu Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölümü mezunu olduğunu belirterek bölümümüz öğrencileriyle geçmişte aynı yoldan gittiğini belirtti.

Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölümünün yoğunlaştırılmış bir programa sahip olduğunu ve bölümün büyük öneme sahip olduğunu vurgulayan Melahat Karaman Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesi hakkında genel bilgileri öğrencilerle paylaştı. Sekreterlik mesleği türlerinden biri olan Özel Kalem görevinden bahsetti. Öğrencilere sekreterlik mesleğinin önemini, mesleki gerekliliklerini ve bir sekreterin taşıması gereken özellikleri açıkladı. Özel Kalem olmanın zorluklarına ve mesleğin güzel yanlarına değinen Karaman, öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Bir zamanlar kendisinin de bu sıralarda öğrencilik yaşadığını belirten Karaman, “Tecrübeden Dinliyorum” programı vesile ile öğrencilerle bir araya gelmekten büyük heyecan ve mutluluk duyduğunu ifade etti.

Etkinliğin sonunda Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Program Başkanı Öğr. Gör. Cahit Kavtelek, Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlık Sekreteri Melahat Karaman’a programa katılımlarından dolayı teşekkür belgesi takdim etti. Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı öğrencileri de Karaman’a çiçek takdiminde bulundu. Programın ardından öğrencilerle toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.