Öğrencilerimizin Büyük Başarısı Ulusal Basında

Yalova Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencilerinin büyük başarısı Ulusal Basında yer aldı

Üniversitemiz Bilgisayar Mühendisliği 3. Sınıf öğrencisi Arif Karaçalıoğlu, “Görme engelli bireylere ‘Braille’ alfabesini sesli konuşma ve konuşma algılama teknikleri yardımıyla titreşim özellikli mobil cihazlarda öğrenmelerine imkân sağlayan bir yapay zeka temelli mobil uygulama” geliştirerek HMS kategorisinde “Türkiye Şampiyonu” oldu.

Aynı kategoride yarışan Bilgisayar Mühendisliği 4. Sınıf öğrencilerimizden Kemal Adlığ ise “Kamera yardımı ile görüntüdeki nesneleri hem yazılı hem de sesli olarak farklı dillere tercüme edebilen bir mobil uygulama” geliştirerek Türkiye genelinde 3. olma başarısını gösterdi.

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı ve Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Vefik Arıca öğrencilerimizi başarılarından dolayı tebrik ederek teşekkür belgelerini takdim etti.

Üniversitemizi gururlandıran öğrencilerimizin önemli başarısı ulusal basının da dikkatini çekti.