Prof. Dr. Suat Cebeci’nin Üniversitemize Veda Mesajı

Yalova Üniversitesinin çok değerli akademik ve idari personeli ve sevgili öğrenciler,

Sayın Cumhurbaşkanımızın yüksek takdir ve tensipleriyle üstlenip dört yıl boyunca onurla sürdürdüğüm rektörlük görevim 8 Nisan 2022 tarihi itibariyle sona ermiştir. Bu süre boyunca birlikte yürüttüğümüz gayretlerle üniversitemize değer katmaya, onu bulunduğu yerden daha üst düzeylere taşımaya çalıştık.

Bu hususta finansal krizler, pandemi gibi olumsuzluklara rağmen önemli mesafeler aldık. Üniversitemize biri Tıp Fakültesi olmak üzere 4 önemli Fakülte kazandırdık. Kritik öneme sahip bölümler, Uygulama ve Araştırma Merkezleri açtık, Teknoloji Merkezi’nin kuruluşunu gerçekleştirdik. Türkiye’de bir ilk olan İstihdam Garantili Meslek Yüksek Okulu açtık, öğrenci mevcudumuzu iki katına yakın artırdık. Kampüs düzenlemesi, fiziki ve teknik alt yapının geliştirilmesiyle Üniversitemizin yetkinliğini ve tercih edilme düzeyini yükselttik. İş dünyasıyla, paydaş kurum ve kuruluşlarla geliştirdiğimiz işbirlikleri ve daha pek çok iyileştirme çalışmalarıyla Üniversitemizin marka değerini yükseltme yönünde birlikte gayret gösterip önemli mesafeler kat ettik.

İyi niyetli, özverili çabalarıyla bu çalışmalara katkı veren bütün personelimize yürekten teşekkür ediyorum. Çalışmalarımız sırasında ilimiz yöneticilerinin, siyasi ve bürokratik kadroların, Devlet üst yönetiminin verdiği çok değerli desteklere minnettarlığımı ifade etmek isterim. Hepsine yürekten şükranlarımı sunuyorum.

Üniversitemizde bir gelenek oluşturmak adına ilk defa bütün şehir protokolünün katılımıyla görkemli bir törenle görevi yeni Rektörümüze gönül huzuruyla devretmiş olduk. Yeni Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet BAHÇEKAPILI Beyefendinin devam eden projeleri vukufla tamamlayacağına, üniversitemizi daha ileri düzeylere taşıyacağına olan inancımla kendisini tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Sizlerin de aynı samimiyet ve gayretle kendisine destek olacağınıza inancım tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle sizlere “Allah’a ısmarladık” derken haklarınızı helal etmenizi diliyorum. Benim varsa hakkım hepinize helaldir. Sizlerle kurduğumuz gönül bağı devam edecektir. Bu dört yıl boyunca yaşadıklarımız, hayatımın keyifle hatırlayacağım anlamlı anıları olarak zihnimde canlılığını hep koruyacaktır.

Ülkemize ve milletimize hizmet yolunda sizlere bundan sonra da sağlıklı, huzurlu ve başarılı çalışmalar diliyorum. Allah’a emanet olun.

Prof. Dr. Suat CEBECİ