Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vefik Arıca Bursa Uludağ Üniversitesi’nde Önemli Temaslarda Bulundu

Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vefik Arıca, öğrencilerimizin temel tıp eğitimini alacağı Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde önemli temaslarda bulundu.

Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vefik Arıca, 2021 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı ile Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne yerleşen ve Yalova Üniversitesi ile Bursa Uludağ Üniversitesi arasında yapılan anlaşma sonucunda temel tıp eğitimini Bursa Uludağ Üniversitesi’nde almaya başlayan 40 öğrenciyi beyaz önlük giyme ve yemin töreninde yalnız bırakmadı.

Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri ile tanışan ve öğrencilerin sorularını yanıtlayan Dekan Prof. Dr. Vefik Arıca, tören sonunda ise toplu hatıra fotoğrafı çektirdi. Yalova Üniversitesi ailesi olarak her zaman öğrencilerinin yanında olduklarını  belirten Dekan Prof. Dr. Arıca, en kısa sürede fakülte binasının tamamlanması ile birlikte öğrencilerin eğitimlerine Yalova’da devam etmesini arzuladıklarını ifade etti.

Rektör Prof. Dr. A. Saim Kılavuz ile Dekan Prof. Dr. Ekrem Kaya’ya Ziyaret

Yalova Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanı Rasim Çetik’in de eşlik ettiği Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vefik Arıca, Bursa Uludağ Üniversitesi’nde önemli görüşmeler gerçekleştirdi.

İlk olarak Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Saim Kılavuz’u ziyaret ederek kendisine Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin kuruluş çalışmaları hakkında bilgi veren Prof. Dr. Vefik Arıca, daha sonra ise Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Kaya ile bir araya geldi.

Prof. Dr. Ekrem Kaya ile Bursa Uludağ Üniversitesi’nde eğitim alan Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin durumu başta olmak üzere çok sayıda konuya ilişkin fikir alışverişinde bulunan Prof. Dr. Vefik Arıca, iki kurum arasında tesis edilen iş birliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Bursa Uludağ Üniversitesi’nden ayrıldı.