Yalova Üniversitesi Batı Karadenizin En Büyük Organizasyonu “Batıkaf”ta Yer Aldı

Yalova Üniversitesinin paydaşları arasında yer aldığı, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Koordinasyonunda ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Batı Karadeniz Bölgesel Kariyer Fuarı binlerce öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda gençlerin istihdam edilebilirliklerinin artırılması, iş ve staj imkanlarına erişimde fırsat eşitliği sağlanması amacıyla düzenlenen Batı Karadeniz Bölgesel Kariyer Fuarı (BATIKAF),  fuara ev sahipliği yapan Bolu'dan ve komşu illerden önemli protokol üyeleri, Kariyer Merkezi Müdürleri başta olmak üzere binlerce öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.

BATIKAF’ın paydaş üniversiteleri arasında yer alan Yalova Üniversitesini temsilen fuara; Yalova Üniversitesi Kariyer Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ersin Kavi, Kariyer Merkezi Müdür Yardımcısı Araş. Gör. Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, Kariyer Merkezi Müdür Yardımcısı Araş. Gör. Elif Nur Alper, Öğr. Gör. Sena Polat, Öğr. Gör. İsrafil Yücel, Öğr. Gör. Bilal Torkul, Öğr. Gör. Turgay Çetinkaya, Öğr. Gör. Burcu Özoğuz   BATIKAF’ta yer aldı. Türkiye’nin önde gelen firmalarının stant açıp tanıtımlarını yaptığı fuar alanını Yalova Üniversitesi öğrencileri ilgiyle inceledi. Hazırlık aşamasından etkinlik gününe kadar tüm süreçlerin başında olan Yalova Üniversitesi Kariyer Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ersin Kavi, “Kariyer fuarları, öğrenciler ile firmaların bir araya geldiği ve fikir alışverişlerinde bulunduğu ortamlardır. Batı Karadeniz Kariyer Fuarı da, Yalova Üniversitesi öğrencilerinin kariyerlerini şekillendirecek yeni fırsatlar sunmaktadır. Hem firma yetkilileri ile bilgi alışverişinde bulunmaları hem de etkinliklere katılmaları, gençlere yeni ufuklar açmaktadır” sözleriyle kariyer fuarlarının önemini vurguladı.

Yalova’nın büyük işletmeleri BATIKAF’ta bir araya geldi

Öğrencilere ilgi duydukları alanlarda kendilerini geliştirme ve staj imkanları sunan BATIKAF’ta Yalova’nın güçlü işletmelerinden olan AKA Otomotiv, Yalova Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB), Sefine Tersanesi ve İstanbul Deniz Otobüsü (İDO),  öğrenciler için Batı Karadeniz Kariyer Fuarında stantlarını kurdular. Sektörün özelliklerinin ve inceliklerinin alanında uzman kişiler tarafından anlatıldığı stantlar yoğun ilgi gördü.

Batı Karadeniz Bölgesinde En Büyük Organizasyonu Olma Özelliği Taşıyor

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından, 2019 yılından itibaren “Yetenek Her Yerde” temasıyla, üniversiteler, kamu ve özel sektör kurumları ve meslek odalarının iş birliğinde bölgesel kariyer etkinliklerinin düzenlenmesi planlanmış, bu amaçla üniversitelerde kariyer merkezleri oluşturulmuş ve bu merkezler aracılığıyla bölgesel kariyer fuarları düzenlenmesi kararlaştırılmıştı. Pandemi krizi nedeniyle bir süre ertelenen bölgesel kariyer fuarlarının Batı Karadeniz ayağı,  Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ev sahipliğinde iki gün sürdü.