Yalova Üniversitesi Öğrenci Konseyi BATIKAF'ta Üniversitemizi Temsil Etti

T.C. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonluğunda 25-26 Mart tarihlerinde Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Batı Karadeniz Kariyer Fuarında (BATIKAF) üniversitemiz Öğrenci Konseyi temsilcileri, Yalova Üniversitesini başarıyla temsil etti.

Üniversitemizin de paydaşı olduğu Batı Karadeniz Kariyer Fuarına çevre illerden pek çok protokol üyesi, kurumlar, şirketler ve binlerce üniversite öğrencisi katılım sağladı.

Üniversitemiz öğrencilerini temsil eden Öğrenci Konseyimiz fuarda pek çok kurum ile hem kariyerleri hem de üniversitemiz hakkında önemli çalışmalarda bulundu.

Fuarın önemine dikkat çeken Öğrenci Konseyi Başkanı Umut Berkay Polat, "Kariyer fuarları her öğrenci için önemli olan bir süreç, öğrencilere önemli staj ve iş imkanları sağlıyor. Bizler de hem bu konuda çalışmalarda bulunduk hem de üniversitemizi dış paydaşları arasında temsil ettik, bu paydaşlardan biri de Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) oldu." dedi.

Fuarın 2. günü YÖKAK bünyesinde düzenlenen 'Yükseköğretim ve Kalite" konulu seminere katılım sağlayan Polat, seminer sonrası Yükseköğretim Kalite Kurulu standında üniversitemiz için önemli görüşmeler gerçekleştirdi.

Stantta YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muhsin Kar, YÖKAK Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Gonca Uludağ ve YÖKAK Öğrenci Komisyonu Başkanı Mehmet Bora ile görüşen Umut Berkay Polat, üniversitemizin kalite süreçlerine öğrenci katılımı hakkında konuştu. Yalova Üniversitesinin kalite çalışmalarında daha da aktif ilerleyeceğini belirten Polat, bu konuda çeşitli fikir alışverişlerinde bulundu.

Etkinlik için paydaş üniversitelere, kariyer merkezlerine ve kurumlara teşekkürlerini ileten Öğrenci Konseyi, öğrencilerin kariyer gelişimine katkı sağlayan fuarların, etkinliklerini arttırarak devam etmesi temennisinde bulundu.