Yalova Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinden Uluslararası ve Ulusal Başarılar

Yalova Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü hocaları; Doktor Öğretim Üyesi Şadiye Özcan ve Dr. Öğr. Üyesi Handan Eren hazırladıkları sözel bildirilerle ulusal ve uluslararası çapta başarı elde ettiler.

Yalova Üniversitesi’nin yeni kurulan ve çok tercih edilen fakültelerinden biri olan Sağlık Bilimleri Fakültesi her geçen gün kendini geliştirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Lokman Hekim Üniversitesi tarafından düzenlenen ve TÜBİTAK tarafından desteklenen ayrıca önemli üniversitelerinde işbirlikçi olduğu, bu yılki ana temasının ‘Kuramdan Uygulamaya Doğum Sonra Bakım: Multidisipliner Yaklaşım’ olarak belirlendiği; ‘3. Uluslararası / 4. Ulusal Doğum Sonrası Bakım Kongresi’ne Yalova Üniversitesi Sağlık Bilimler Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Şadiye Özcan’ın “ Levine'in Koruma Modeline Dayalı Verilen Bakımla Primiparların Pospartum Uykusuzluğu, Yorgunluğu ve Depresyonu Önleyebilir mi?: Tek Kör Randomize Kontrollü Deneysel Çalışma ” isimli sözel bildirisi birincilik ödülüne layık görüldü.

Yalova Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Şadiye Özcan’ın gerçekleştirmiş olduğu bu çalışma, , Vehbi Koç Vakfı Hemşirelik Fonu Proje Destekleme Programı tarafından 2019.22 numaralı proje olarak desteklenmekte.

Yalova Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, geçtiğimiz yıl uluslararası alanda da başarı elde etmişti

Geçtiğimiz yıl İstanbul Kent Üniversitesi ve Wollongong University işbirliği ile 8-11 Aralık 2020 tarihinde düzenlenen  “The Third International Clinical Nursing Research Congress” de  Yalova Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Handan Eren “Effect of vein imaging device and fist clenching on determination of appropriate vein and successful catheter placement time in patients receiving chemotherapy: A randomized controlled trial” isimli çalışması ile sözel bildiri ikincilik ödülüne layık  görülmüştü.