Yalova Üniversitesinde Rektörlük devir-teslim töreni gerçekleştirildi

Yalova Üniversitesinde, görev süresi dolan Prof. Dr. Suat Cebeci, rektörlük devir-teslim töreni ile yerini yeni Rektör Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı’ya devretti.

Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleşen devir-teslim törenine Vali Muammer Erol, Yalova Milletvekili Meliha Akyol, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, Defterdar V. Mustafa Karadeniz, Yalova Belediye Başkan V. Mustafa Tutuk, Gençlik ve Spor İl Müdür V. Mehmet Kalyon, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Mustafa Bakçepınar, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel, Atatürk Bahçe Kültürleri Mrk.Arş.Enst.Müdür V. Dr. Mustafa Öztürk, İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, İl protokolü, Rektör yardımcıları, basın mensupları, akademisyenler ve idari personel katıldı.

Devir teslim töreninde, dört yıllık görevinin ardından rektörlüğe veda konuşmasını yapan Yalova Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, yeni rektör Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı’ya başarılar dileyerek, “Her zaman belirttiğimiz gibi makamlar geçicidir, kalıcı olan hizmettir. Geldiğimiz günden beri Yalova Üniversitesini daha yukarıya taşımak için, başka amaçlar gütmeden çalıştık. Hain FETÖ yapılanması sonrası 70 Personelini kaybeden, büyük zararlar gören Yalova Üniversitesini toparlamak için elimizden geleni yaptık. Tıp fakültesi de dahil olmak üzere 9 Fakülte ile Yalova Üniversitesinin önü çok açık” ifadelerini kullandı.

“Prof. Dr. Suat Cebeci Helallik İstedi”

4 yıllık görev sürecinde İş heyecanı ve çalışma şevkinin verdiği heyecanla zaman zaman tatsız durumların da yaşandığını belirten Prof. Dr. Suat Cebeci, varsa kendinden yana tüm haklarını helal ettiğini belirterek tüm idari ve akademik personelden helallik istedi. Bundan sonraki süreçte görevi devralan Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı’nın bu görevi layıkıyla yapacağına olan inancının tam olduğunu ifade eden Cebeci, “Hocamıza yeni görevinde başarılar diliyorum, üniversite adına önemli başarılı hizmetlere imza atacağına inanıyorum” dedi.

Yalova Üniversitesi yeni Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı ise, Prof. Dr. Suat Cebeci’ye üniversiteye yapmış oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın takdiriyle doğup, büyüdüğüm, yaşadığım şehir olan Yalova’da, 3 yıldır görev yaptığım Yalova Üniversitesi’ne rektör olarak atanmaktan gurur ve onur duyuyorum. Bu nedenle bu görevi bize tebliğ eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’a şükranlarımı arz ediyorum.” dedi.

“Rektör Bahçekapılı: Kapımız Herkese Açık”

Üniversitenin akademik ve idari kadrosunun Yalova şehri için bir avantaj olduğunu belirten Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, “Durmadan ve hızlı bir şekilde üniversite ve şehri geleceğe taşımak istiyoruz. Göreve başladığımız bugün kapımızın herkese açık olduğunu özellikle ifade etmek istiyorum. Katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Tören sonrası Rektör Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı ve Prof. Dr. Suat Cebeci birbirlerine çiçek takdim ettiler. Rektörlük makamını devreden Prof. Dr. Suat Cebeci’ye hizmetlerinden dolayı Teşekkür belgesinin Vali Muammer Erol tarafından takdiminden sonra protokol üyelerinin de katılımıyla toplu fotoğraf çekildi.