Yalova'da 19 Mayıs Haftası'na Özel 'YUNİFEST' Festivali!

7’DEN 77’YE YALOVA’NIN KALBİ BU FESTİVALDE ATACAK!

Yalova Belediyesi ve Yalova Üniversitesi tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 103.yılı nedeniyle ortak festival için geri sayım başladı. Yalova’nın en büyük festivalinde genç yaşlı, büyük küçük, 7’den 77’ye herkesin kalbi YUNİFEST 2022’de atacak.

Festival öncesi Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk ve Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı Yalova Belediyesi’nde bir araya geldiler. 16-20 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek olan festivalin protokol imzaları atıldı. Bu kapsamda festival, Yalova Belediyesi ve Yalova Üniversitesi’nin ortak organizasyonu olacak.

Ünlü İsimler Yalova’da Sahne Alacak

Festivalde 5 gün boyunca birbirinden ünlü isimler ağırlayacak. 16 Mayıs’ta Manuş Baba, 17 Mayıs’ta Yaşlı Amca, 18 Mayıs’ta Gökçe Yalova Üniversitesi Merkez Kampüs Festival Alanı’nda sahne alacak. Üniversite kampüsünde yapılacak olan konserlere vatandaşlar da katılabilecek. Festivalin son iki gününde ise; 19 Mayıs’ta Samira ile Ece Seçkin ve 20 Mayıs’ta Norm Ender konserleri 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda gerçekleşecek. Halka açık ve ücretsiz olacak festival, hafızalarımızda unutulmaz bir yer edinecek.

Birbirinden Güzel Etkinlikler Yapılacak

Festivalde 5 gün boyunca birbirinden güzel etkinlikler yapılacak. Öğrenci kulüplerinin etkinlikleri, festival treni ring seferleri, yüz boyama ve olimpik okçuluk gibi çeşitli aktiviteler festivalde yer alacak.

19 Mayıs Haftası Yalova’da Coşku İle Kutlanacak

“Bizim için genç kuşağın yeri başkadır” diyen Başkan Vekili Mustafa Tutuk, “Göreve geldiğimiz günden bugüne şehrimizde çeşitli konser ve etkinlikleri; ‘Müzik ve Gençlik Ruhumuz Var’ şiarıyla sürdürdük. Yalovamızı öyle bir şehir haline getirdik ki adeta müziğin ve sanatın başkenti oldu. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızın 103.yılı nedeniyle Yalova Üniversitemiz ile ortak bir festival yapmaya karar verdik. 5 gün boyunca Yalova’da yaşayan 7’den 77’ye tüm vatandaşlarımızın kalbi yapacağımız festivalde atacak. Yalova’da yaşayan öğrenci kardeşlerimizi de düşünerek, festivalimizin 3 günlük kısmını Yalova Üniversitesi ile beraber kampüste yapacağız. Bu kapsamda öğrencilerimiz için şehrin çeşitli noktalarından servislerimiz kaldırılacak. Her şey gençlerimiz mutlu olsun. Derslerin yoğunluğu ve aile özlemlerini biraz da olsa müzikle bastırmak istedik. Bu festival hem Yalovamıza hem öğrencilerimizi hem de gençlik ve spor bayramımıza çok yakışacak. Tüm vatandaşlarımızı ve öğrenci kardeşlerimi yapacağımız festivale davet ediyorum. Unutmayın arkadaşlar! Siz yoksanız biz hep bir eksiğiz…” dedi.

Üniversite Yalova Halkına Kapılarını Açacak

“Yalova Belediye Başkan Vekili Sayın Mustafa Tutuk'a göreve geldiği günden beri üniversitemize ve gençlerimize göstermiş olduğu ilgi ve alakadan dolayı şahsım ve Yalova Üniversitesi adına teşekkür ediyorum” diyen Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, “19 Mayıs Gençlik Haftası’nı bu yıl tüm Yalova tek yürek olarak coşkuyla kutlayacağız. Pandemi nedeniyle iki yıldır özlediğimiz gençlik festivalinde öğrencilerimizle ve tüm Yalova halkıyla bir araya gelmenin coşkusunu yaşıyorum. Gençler bizim en önemli hazinemizdir ve üniversite olarak biz bu hazineyi en iyi şekilde işlemeyi kendimize misyon edindik. Gençlerimiz bize ailelerin emanetidir, biz onları hem Türkiye için değer katacak bireyler haline getirmeyi hedefliyor hem de burada oldukları süre içinde onları güvende tutup mutlu etmeye çalışıyoruz. Bu amaçlarımız doğrultusunda bize desteklerini esirgemeyen başta Yalova Belediyesi ve tüm paydaşlara teşekkürlerimi sunuyorum. Üniversite olarak Yalova halkına kapılarımızı açmaktan dolayı mutluluk duyuyorum, şenliklerin eğlence ve coşkuyla geçmesini, Yalovalıların ve üniversiteli gençlerimizin iyi vakit geçirmelerini temenni ediyorum” dedi.