YÜKAM ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı’ Bilgilendirme Toplantısına Katıldı

Yalova Üniversitesi Kadın ve Aile Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (YÜKAM) müdürü Prof. Dr. Elif Yüksel Oktay, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Yalova İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı’ bilgilendirme toplantısına katıldı.

Kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında ülkemizde başlayan ulusal eylem planlarının dördüncüsü geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Açıklanan plan doğrultusunda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Yalova İl Müdürlüğü çalışmalarını başlatarak ‘Kadına Yönelik Şiddetler Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı’ hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Yalova İl Özel İdaresi Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Yalova Üniversitesi Kadın ve Aile Araştırmaları ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Elif Yüksel Oktay ve Yalova İlindeki kamu kurumları temsilcileri katıldı.  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Yalova İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen, İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Kurulu Toplantısı’nda “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı” hakkında bilgilendirme yapılarak, konuya ilişkin Kurul üyelerinin görüşleri alındı ve Yalova İlinde kadına yönelik şiddetin nedenleriyle çözüm önerileri tartışıldı.