YÜSEM Uluslararası Öğrenciler İçin Tanıtım Kitabı Yayınladı

Yalova Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (YÜSEM), yükseköğrenim görmek için üniversitemizi tercih eden uluslararası öğrencilere yönelik ülkemizin tanıtılması amacıyla “Türkiye” başlıklı bir kitap yayınladı.

Yalova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi ve YÜSEM Müdürü Prof. Dr. Muharrem Es ve Dr. Öğr. Üyesi İlyas Fırat Cengiz’in editörlüğünde hazırlanan tanıtım kitabının takdim yazısı Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci tarafından kaleme alındı. Yurtdışından Yalova Üniversitesi’ne öğrenim görmek için gelmiş olan uluslararası öğrencilere ülkemizin ve milletimizin tanıtılması amacıyla hazırlanan kitapta Türkiye tarihi, kültürü ve değerleriyle ilgili akademik nitelikte kısa bilgiler verildi. Uluslararası uyruklu öğrencilerin ülkemizde yabancılık çekmemeleri ve kendilerini huzur içinde hissetmelerini sağlamak için hazırlanan kitapta; hukuk sisteminden dış politikaya, ekonomiden sağlık altyapısına kadar çeşitli alanlar, konunun uzmanı olan bilim insanları tarafından ele alındı.

Zengin, Doğru ve Kapsamlı İçerikler

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci’nin “Türkiye’nin Dini Yapısı” ve “Türk Eğitim Tarihi” başlıklı bölümler ile katkı sağladığı tanıtım kitabında ayrıca Dr. Öğr. Üyesi Bekir Gökpınar’ın “Türklerin Kısa Tarihi”, Dr. Mehmet Özyürek’in “Türkiye’nin Siyasi Yapısı”, Doç. Dr. Murat Alakel ve Arş. Gör. Ahmet Safa Yıldırım’ın “Türkiye Jeopolitiği ve Dış Politikası”, Dr. Öğr. Üyesi Sırrı Düğer’in “Türkiye’nin Hukuk Sistemi”, Dr. Öğr. Üyesi İlyas Fırat Cengiz’in “Türkiye’nin İdari Yapısı”, Doç. Dr. Cemil Erarslan’ın “Türkiye Ekonomisi”, Doç. Dr. Kemal Aydın’ın “Türkiye’nin Sosyo Kültürel Yapısı”, Dr. Öğr. Üyesi Sümeyra Arıcan’ın “Türkiye’nin Eğitim Sistemi”, Prof. Dr. Tuncay Güloğlu’nun “Türkiye’de Sosyal Güvenlik”, Dr. Öğr. Üyesi Fatma Kahraman Güloğlu’nun “Türkiye’nin Sağlık Sistemi” ve son olarak Prof. Dr. Elif Yüksel Oktay’ın “Türkiye’de Çalışma Hayatı ve Yabancılar” başlıklı bölümleri de yer aldı.