“Siber Zorbalık ve Zararlı Yazılımlar” Semineri Düzenlendi

“Siber Zorbalık ve Zararlı Yazılımlar” Semineri Düzenlendi

Yalova Üniversitesi Siber Güvenlik Uygulama ve Araştırma Merkezi her yıl Ekim ayında çeşitli etkinlikler ile değerlendirilen “Siber Güvenlik Farkındalık Ayı” kapsamında “Siber Zorbalık ve Zararlı Yazılımlar” konulu çevrim içi bir seminer düzenledi.

 

Yalova Üniversitesi akademik ve idari personelinin katılımıyla gerçekleşen “Siber Zorbalık ve Zararlı Yazılımlar” semineri, Siber Güvenlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Gök’ün açılış konuşmasıyla başladı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Ekim ayında siber güvenlik farkındalığını arttırmak amacıyla bir seminer düzenlediklerini belirterek sözlerine başlayan Prof. Dr. Murat Gök, “Hepimiz bir şekilde siber ağın parçasıyız. Ancak bu ağda zararlı yazılımlar mevcut ve başımıza gelebilecek pek çok problemli durum bulunuyor. Öncelikle bunların farkında olmalıyız ki tedbirler alalım. Çünkü saldırılar şaşırtıcı seviyelere ulaştı. 2021 yılı sonu itibariyle siber saldırıların 6 trilyon dolarlık zarar vereceği hesaplanıyor. 2025 itibariyle ise bu saldırıların 10 trilyon doları aşması bekleniyor. Bu nedenle hazırlıklı olmamız ve siber güvenliğimize dikkat etmemiz gerekiyor” diye konuştu.

 

“Siber Zorbalık ve Zararlı Yazılımlar” semineri, Prof. Dr. Murat Gök’ün açılış konuşmasının ardından Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Elemanları Arş. Gör Emre Sadıkoğlu ve Arş. Gör. Emine Cengiz’in sunumları ile devam etti. İlk olarak söz alan Arş. Gör Emre Sadıkoğlu, “Zararlı Yazılımlar ve Siber Tehditler” başlıklı sunumu ile katılımcılara zararlı yazılım türleri ve yol açtığı tehditlere ilişkin bilgilendirmede bulundu. Daha sonra söz alan Arş. Gör. Emine Cengiz ise “Siber Zorbalık” konulu çalışmasıyla siber zorbalığın tanımını yaparak alınacak önlemleri sıraladı. Sunumların ardından katılımcıların sorularının yanıtlanması ile birlikte seminer sona erdi.