“Bağımlılık İle Mücadele Çalıştayı” Başladı

Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan çalışma kapsamında Yalova İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde, 2 gün sürecek “Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı” başladı.

Yalova İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bağımlılık ile mücadeleyi güçlendirmek amacıyla, uyuşturucu, alkol, tütün, davranışsal bağımlılık konularına yönelik genel durum ve değerlendirmelerin “Ben Olsaydım” teması altında ele alınacağı “Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı” başladı.

İl Özel İdare Meclis Salonunda düzenlenen Çalıştay’a; Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, Vali Yardımcısı Mustafa Asım Alkan, Yalova İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu İl Jandarma Komutanı J. Alb. Mustafa Bakçepınar ve Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesi Kurucu Dekanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vefik Arıca, Yalova Üniversitesi Sağlık Bİlimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rabia Hacıhasanoğlu Aşılar, Yalova Gümrük Müdürü Ali İhsan Bilgetürk, kurula üye kamu kurum yöneticileri, akademisyenler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve bağımlılıkla mücadele çalışmalarına katkı sunan gönüllüler katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını İl Sağlık Müdürü Dr. Emrah Eray gerçekleştirdi. Konuşmasında günümüzde artış gösteren bağımlılık sorunlarına dikkat çeken Eray, bu konunun üzerinde hassasiyetle durulması gereken bir konu olduğunun altını çizdi.

‘Uyuşturucu İle Mücadele’, ‘Tütün İle Mücadele’, ‘Alkol İle Mücadele’, ‘Davranışsal Bağımlılık İle Mücadele’ şeklinde dört oturum olarak gerçekleşecek çalıştay, iki gün boyunca devam edecek.